zondag 7 april 2013

The Breakfast Club


En daar was dan inderdaad het gevlochten brood voor ons paasontbijt. Helaas niet zo goed gerezen als gehoopt, maar daarom niet minder smakelijk. Ik ging nog even door met mijn ambachtelijkheid en kweekte zelf tuinkers met een spruitbakje van de HEMA. Jawel, u leest het goed. Ik heb ZELF iets groens en groeiends gekocht! Om op te eten dan, weliswaar... Hoewel ze mooi zijn opgekomen, voel ik me toch een beetje bekocht wat dat betreft: zo'n bakje is veel duurder dan kant-en-klare tuinkers en er zitten veel minder plantjes in! Maar ja, dan mis je wel de plezierige aanblik van voorzichtig opkomende tere groene sprietjes, die zich in een paar dagen tijd ontwikkelen tot iets eetbaars. En dat hoort natuurlijk wel een beetje bij zo'n lentefeest.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit dit ontbijtje! Ik begrijp dat je jezelf geen groene vinger toedicht? Ik schreef hier:
    http://sanderijnsblog.blogspot.nl/2012/06/26-een-kijkje-in-de-keuken.html
    een blogje over tuinkers. Zeggen mensen wel vaker dat iets niet kan mislukken? Wel, ik denk echt dat dit voor iedereen te doen moet zijn.
    Een zakje zaadjes, watten en water. Meer heb je niet nodig. Natuurlijk kan je het verpesten door het uit te laten drogen, maar je hebt binnen een week resultaat, dus echt veel tijd om ze te verwaarlozen heb je niet ;-)

    BeantwoordenVerwijderen