dinsdag 20 augustus 2013

Vilten

Al een hele tijd had ik er een boek over in de kast staan. Prachtige dingen stonden erin om te maken. Maar ja, wat je er allemaal niet voor moest aanschaffen! Behalve mooie wol natuurlijk, vermeldde het boek bouwplastic, bamboe gordijnen, olijfzeep, nylonvitrage... waar vind je dat allemaal en wat kost dat allemaal niet. En dan weet je nog niet eens of je het vaker wilt doen en zit je met al die spullen in huis. Het mooie boek verdween in de kast en ik dacht niet meer aan vilten.


Totdat ik via facebook een workshop vilten ontdekte. Bij mij in de stad nog wel. De ideale manier om het eindelijk eens te proberen! Het bleek niet alleen leuk om eens een keer te doen, maar het was ook nog erg gezellig.


Bovendien leerde ik hier dat je helemaal geen bamboe gordijnen nodig hebt, maar kunt volstaan met een sushimatje. Ook de olijfzeep bleef hier achterwege. Om het loogproces van het vilten op gang te brengen, kun je in feite elke zeep gebruiken. In de workshop werd gewerkt met goedkoop afwasmiddel. Goed om te weten dat het daar ook mee kan, maar voor je handen is dat niet zo prettig als je het vaker wilt doen.

  
Deze twee lapjes vilt waren het resultaat van een ochtendje. Het ziet er misschien nog niet spectaculair uit, maar het lijkt me echt leuk om dit vaker te doen! Deze lapjes kan ik dan weer gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe seizoentafelpopjes te maken. Uiteraard zal ik jullie dan van volgende creaties op de hoogte houden.

1 opmerking:

  1. Het lijkt mij dus ook zo leuk om te doen, moet ook maar eens een workshop zien te volgen! En het zijn echt leuke lapjes geworden!

    BeantwoordenVerwijderen