vrijdag 26 april 2013

Deze week zag ik...

Oranje Bea-hoeden met rood-wit-blauwe bloemen, het kroningsnummer van 'Oranje Boven', oranje tompoezen, koningskoffie, koningswuppen en nog veel meer... Nuchter als ik ben doe ik uiteraard niet mee aan die onzin. Alleen zo'n bescheiden pakje Alex-pepermunt van King, daar kon ik wel de lol van inzien. Niet voor mezelf zoals je begrijpt, maar voor Beer natuurlijk. ;-)



Ik zag niet alleen, maar hoorde ook het Koningslied, lachte me rot om de kritiek van Wim Daniëls bij Pauw & Witteman en dacht er ondertussen het mijne van. Met redelijke kritiek is niets mis en scheldende mensen via Twitter heb je altijd (lekker makkelijk). Moest het lied daarom worden teruggetrokken? En waarom drong Joop van den Ende er zo op aan dat het toch gebruikt moet worden? Toen ik een aantal weken terug hoorde welke artiesten er aan het Koningslied gingen meewerken, wist ik al dat het niet het mijne zou worden. Sowieso lijkt het me onmogelijk een lied te maken waarmee alle Nederlanders zich vertegenwoordigd voelen. Wat is er mis met het Wilhelmus, zou ik zeggen...

Niettemin hoorde ik gisteren het mooie lied 'Lieve Koningin' van Brigitte Kaandorp. Een bewerking van misschien wel het bekendste nummer van Jacques Brel. Dát vind ik nu een respectvol en ontroerend lied om 30 april luister bij te zetten.



 
Kijk mee met de andere DWZI'ers bij Merula

6 opmerkingen:

  1. o nou dat vind ik idd een mooi en lief nummer (met een vleugje humor!) Mooie foto's ook erbij.
    Enne ik kon het Venz blikje met de koninklijke afbeeldingen niet laten staan.... De pepermunt is ook grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Veel beter dat lied van Brigitte. Dat koningslied, tja.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wij zongen de koningin gaat met pensioen in de klas. leuk nummer, lekker in gehoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga ook maar eens de winkel induiken om wat leuks te zoeken. Die pepermunt is grappig.

    Liefs MamaNatuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ja dat is een mooier lied he? Ik hoorde het deze week ook voor het eerst. En dan die pepermunt... ;-) leuk!

    BeantwoordenVerwijderen