zaterdag 19 januari 2013

Amsterdam Light Festival

Ondanks de kou togen vriendin F. en ik toch, volgens plan, naar het Amsterdam Light Festival. We bezochten de Boulevard of Light, een wandel- of fietsroute met lichtsculpturen langs de Amstel. Schuifelend door de sneeuw zagen we verlichte creaties van binnen- en buitenlandse kunstenaars, onder meer het paard van Troje en een mysterieus verlicht ei, OVO genaamd.
Hoewel een avondwandeling door de besneeuwde Amsterdamse binnenstad erg mooi is en de lichtsculpturen indrukwekkend waren, hielden we het lang niet de hele route vol. Het was echt veel te koud om eens lekker een flinke winterwandeling te maken. Bibberend gingen we op zoek naar een cafeetje om ons te warmen aan een dampende warme choco, mét slagroom natuurlijk. Ondanks al die verlichte kunst waren de lichtjes van de kroegen op de Nieuwmarkt dus ook een erg welkom uitzicht. 


Als je ook van Amsterdam en lichtjes houdt, en een wat grotere bikkel bent dan wij: vanavond en morgen is de Boulevard of Light nog te zien. Voor meer info over de route, de kunstenaars en hun werk kun je kijken op www.amsterdamlightfestival.com.

1 opmerking: