dinsdag 15 januari 2013

Rood

Op straat liep een mevrouw met prachtige felrode rubber laarzen. Hetzelfde materiaal als kaplaarzen, maar dan een elegant enkelmodelletje met gespjes. Boven de laarzen droeg ze een zwart/witgestreepte legging, die er ondanks haar dikke benen ontzettend goed bij paste. Ik werd zo vrolijk van deze aanblik, dat ik haar eigenlijk wilde aanspreken om haar te complimenteren met haar outfit. Natuurlijk durfde ik dat niet, en dus bleef ik stilletjes achter haar lopen, steeds vrolijker worden van die felle kleur rood en die geslaagde combi.

Hoe vaak komt het niet voor dat je iemand wilt aanspreken op asociaal gedrag, maar het eigenlijk niet durft? Bij mij best vaak eerlijk gezegd. Gelukkig voor die mensen en waarschijnlijk ook voor mezelf (je weet nooit hoe mensen reageren) hou ik me altijd in. Maar wat hield me tegen om die mevrouw blij te maken met mijn compliment, nadat ik zo blij was geworden van hoe zij er uitzag? Soms toch best jammer dat ik zo'n schijterd ben... 

1 opmerking:

  1. weet je hoe leuk het is om een complimentje te krijgen van een wild vreemd iemand!!!??? Die complimentjes tellen veel zwaarder dan van iemand die je kent hoor. Dus volgende keer gewoon doen hoor. Het is zo'n kleine moeite om iemand blij te maken.

    BeantwoordenVerwijderen