woensdag 13 februari 2013

Lego voor het bedrijfsleven

Als je naar een netwerkbijeenkomst gaat, verwacht je misschien snelle, geslaagde types in chique pakken, de nieuwste gadgets, borrelpraat, koffiesnobs, vriendjespolitiek...  Wat je zéker niet verwacht, is dat je samen met je medenetwerkers mag gaan spelen met Lego. Toch overkwam mij dat afgelopen week.

Helaas ben ik niet zo'n hipster die moeiteloos alle open coffees afstroopt. Toch waagde ik me afgelopen week op een laagdrempelige netwerkbijeenkomst van 'De Reizende Ontmoeting'. Hier stond gelukkig niet de kwaliteit van de koffie voorop, maar wel interesse in de ander.  Zonder snobs, zonder chique pakken. Maar mét Legosteentjes, zo bleek.

Lego heeft enkele jaren geleden een variant voor het bedrijfsleven gemaakt, 'Lego Serious Play' (LSP). Dit zijn Legopakketten met uiteenlopende steentjes, wieltjes, poppetjes enzovoort, waarmee werknemers kunnen spelen onder leiding van een gecertifieerde LSP-trainer. Die geeft je dan opdrachten als 'bouw een brug waar de hand van je collega onderdoor kan' of 'bouw je ideale werkplek'. Door dit soort opdrachten kan het creatieve potentieel van werknemers beter benut worden. Uit wetenschappelijk onderzoek is namelijk gebleken dat wie met Lego speelt, bepaalde stofjes in zijn hersenen aanmaakt waardoor zijn creativiteit gestimuleerd wordt. Dit kan een onderneming goed gebruiken bij bijvoorbeeld het (her)bepalen van het imago, de doelen en strategie van de organisatie.

Hoewel het nog best moeilijk was om de opdrachten binnen de gestelde tijd uit te voeren, werd ik zo enthousiast van deze training. Heerlijk om weer eens lekker te bouwen en door die 'volwassen opdrachten' is het ook echt uitdagend. Voor mij is er niet echt een aanleiding om er verder mee aan de slag te gaan, maar ik vond het zo leuk om te zien dat in de 'grotemensenwereld' blijkbaar soms toch nog zo'n behoefte is aan 'het kind in jezelf'.

1 opmerking:

  1. hihi wat grappig. Ik wist niet dat er dus ook speciale lego bestond voor het bedrijfleven.

    BeantwoordenVerwijderen