vrijdag 1 februari 2013

The Breakfast Club

Ook deze week weer een aflevering van 'The Breakfast Club', mijn 52-wekenprojectje. Hiernaast zie je een zelfgebakken brood, zo vers uit de oven is dat pure verwennerij bij je ontbijtje! Mensen zijn soms erg verbaasd te horen dat ik brood bak in de oven in plaats van met een broodbakmachine. Alsof het zo erg is om zelf deeg te kneden... Ik ben niet zo van 'voor elk wissewasje een ander apparaat in huis'. Meestal bak ik het in de cakevorm, maar dit experimentele exemplaar hiernaast ging zo op de bakplaat. Dat bleek toch wat uit te zakken, waardoor je van die lange, onpraktische boterhammen krijgt. Experiment niet voor herhaling vatbaar dus. 

Maar brood bakken op zich doe ik dus graag. Veel inspanning kost het niet, wel geduld. Voordat het in de oven moet, hoef je het alleen af en toe te kneden en moet het verder vooral rijzen. Het is echt een stuk lekkerder dan 'fabrieksbrood', zeker omdat ik altijd de broodmix van de natuurvoedingswinkel gebruik. Toch bak ik maar af en toe zelf brood, dan blijft het speciaal en kun je er extra van genieten. 


2 opmerkingen:

  1. Oooooh zo lekker!!! Ik moet er dringend aan, zelf brood bakken, maar kom er niet toe. Flauwekul natuurlijk, ik moet het gewoon doen!

    BeantwoordenVerwijderen