vrijdag 15 maart 2013

Vegan havermoutkoekjes

Ondanks dat ik mijzelf deze maand alweer heb ontpopt als genadeloze paaseitjessnaaier, ben ik altijd op zoek naar (makkelijke) recepten voor gezonde lekkernijen.

Via Pinterest stuitte ik op dit recept voor heerlijke en bovendien gezonde havermoutkoekjes. Behalve suikervrij bleken ze ook nog veganistisch te zijn. Had van mij niet per se gehoeven, maar toch leuk om op zo'n manier eens kennis te maken met de almaar hipper wordende vegan food.


Je hebt nodig: 

150 gram (volkoren) meel
80 gram havermout
30 gram gehakte gemengde noten
2 theelepels bakpoeder
1/4 theelepel zout
1 theelepel kaneel
80 ml ahornsiroop
120 ml zonnebloemolie
60 gram rozijnen
eventueel 1 theelepel vanille-extract


Meng de droge ingrediënten (meel, havermout, noten, bakpoeder, zout en kaneel) in een kom.  Meng in een andere kom de siroop met de olie en voeg vervolgens de natte en de droge ingrediënten samen. Doe als laatste de rozijnen door het beslag. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de kleine balletjes die je van het beslag maakt. Druk deze balletjes vervolgens plat tot rondjes. Zet de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (180°C) en bak de koekjes in ongeveer 15 minuten lichtbruin.

Het oorspronkelijke recept komt trouwens van deze site, waar je nog weel meer recepten, tips & tricks over gezond eten kunt vinden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten